KIJKT

 

Crazy ExGirlfriend

S01-03

Ontwapenende, grappige, creatieve en taboedoorbrekende serie.
...
...

...
Die ook een musical is. Niet slaan. 
Want.
Als ik het met mensen over musicals heb, gaan die gesprekken altijd zo:
Zij: "Ik ben een beetje allergisch voor musicals."
Ik: "Heb je weleens een musical gezien dan?"
Zij: "Nnnnnnnnnnnnneeeeeeeeeeee..."
Ik: "Heb je vroeger Grease gezien?"
Zij: "Ja, die was tof."
Ik: "Rocky Horror Picture Show?"
Zij: "Die is geweldig!"
Ik: 


Dus voordat je afhaakt: kijk even één van de clips. Dan kun je daarna altijd nog toegeven aan je musicals-zijn-kut-reflex.

Verhaal

Crazy ExGirlfriend (CXG) gaat over de New Yorkse advocaat Rebecca Bunch. Professioneel gaat het haar voor de wind, maar ze heeft ernstige paniekaanvallen en komt 's ochtends met moeite haar bed uit. Ze kan zich niet herinneren wanneer ze voor het laatst écht gelukkig was. Als ze toevallig op straat haar ex-vriendje van jaren geleden tegenkomt, weet ze het weer: zomerkamp Camp Canyon Grove 2005, toen ze verkering had met Josh. Toen was ze gelukkig! Toen was alles nog goed! Waarom is het eigenlijk ooit uitgegaan?

Trailer

[Verhaal gaat hieronder verder.]

West-Covina

Dus wat doe je dan? Dan zeg je je baan op en verlaat je huis en haard om te gaan wonen waar Josh woont, namelijk West-Covina, California. West-Covina is zo’n beetje het lelijkste stukje Californië – het beton brokkelt weg onder je voeten; het landschap bestaat uit zwerfafval, telefoonmasten en abri’s met posters van abortusklinieken. Het strand is op twee uur rijden, als het verkeer een beetje doorstroomt, wat het nooit doet, en het advocatenkantoor waar Rebecca solliciteert lijkt in niets op het prestigieuze New Yorkse kantoor waar ze bijna partner was geworden. 

Rebecca’s nieuwe collega Paula vertrouwt het dan ook voor geen meter. Terwijl Rebecca blijft volhouden dat ze gewoon “a change” nodig had en dat Josh gewoon stomtoevallig ook in West-Covina blijkt te wonen en dat ze HEUS GEEN NERVOUS BREAKDOWN heeft, start Paula een onderzoek naar Rebecca's ware motieven. Ondertussen komt Rebecca erachter dat Josh al jaren een knappe, lenige vriendin heeft en zit er dus niets anders op dan beste vriendinnen met die Valencia te worden zodat ze dichtbij Josh kan komen met het doel om hem, op een dag, van haar weg te kunnen kapen.

Borderline

Nuts much?

Kan kloppen. 

CXG is een vrolijke serie over onzichtbare ziektes en psychische aandoeningen, zoals depressie, OCD en borderline, al ligt dit er – zeker in het begin van seizoen 1 – niet heel dik bovenop. Het scenario rammelt aan alle kanten, maar het verhaal (en de boodschap) zelf is supergoed, en de liedjes redden sowieso alles. Wat maakt een rammelig script nou uit, als je tussendoor getrakteerd wordt op nummers als “I Love My Daughter (But Not In A Creepy Way)” , “Sexy French Depression”, "Heavy Boobs" en “Period Sex”? 

Heavy Boobs.gif

Hieronder twee van mijn favorieten:

I’m So Good At Yoga 

Voor iedereen die zich bij een yogales weleens heeft afgevraagd of die mensen a) zichzelf echt zo serieus nemen, b) überhaupt weten wat pasta is en c) ooit weleens een scheet laten. 


Mooiste stukje: 
Greet each day, Namaste
[tegen Rebecca] Fuck you, you’re fat.

 

Let’s Generalize About Men

Uit een later seizoen. Rebecca is net gedumpt, de vrouwen zijn inmiddels vriendinnen en ugh, ze haten mannen.  


Mooiste stukje:
All men are completely repressed
All men only want to have sex
There are no exceptions
All three billion men are like this
All 3.6 billion men

 

Crazy ExGirlfriend, seizoen 1 t/m 3, is te zien op Netflix.

 


ZE HEEFT OOK NOG ANDERE HOBBY'S

Kijkt

Gaat

Leest

Ontmoet


Loading Conversation